July 7, 2009

Μαγιονέζα η σπιτική


Πριν 2 χρόνια περίπου σε ένα οικογενειακό τραπέζι άκουσα πως αν μπορείς να φτιάξεις μαγιονέζα χωρίς να σου κόψει τότε είσαι έτοιμη για γάμο. Είχα φτιάξει βλέπεται για το καλωσόρισμα στο καινούργιο σπίτι που συγκατοικούσα (για πρώτη φορά) με τον φίλο μου, ψάρι ολόκληρο ψητό με χειροποιήτη μαγιονέζα. Μετά από αυτό που άκουσα όπως καταλαβαίνετε, μάλλον τρομοκρατήθηκα και οι επόμενες 5 με 6 απόπειρες να φτιάξω μαγιονέζα ήταν καταστροφή σκέτη.

Υλικά:
1 αυγό
1 κ.γ. μουστάρδα Αγγλικού τύπου
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λεμόνι
1 + 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο

Χρόνος εκτέλεσης:
5'

Εκτέλεση:
Βάζω στο mulinex όλα τα υλικά εκτός από το καλαμποκέλαιο και το λεμόνι, όπου βάζω μόνο τη 1 κ.σ. του λεμονοχυμού. Τα χτυπάω για 5'' και μετά προσθέτω το 1/3 από το καλαμποκέλαιο και τη 1 κ.σ. λεμόνι και χτυπάω ξανά. Τέλος, προσθέτω και το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο με το λεμόνι. Αφού χτυπήσω για 10'' ακόμα έχει πλέον δέσει η μαγιονέζα...αν είμαστε τυχεροί.
Για κάποιο λόγο η μαγιονέζα κατά την παρασκευή της μπορεί να 'κόψει' πολύ εύκολα. Δεν γνωρίζω ακόμα τον πραγματικό λόγο, αλλά ελπίζω να μην είναι επειδή μπορεί να μην είμαστε έτοιμες για γάμο.

Tip:
Δοκιμάστε να ανακατέψετε ίση ποσότητα μαγιονέζας με ketchup και να γαρνίρεται βραστές γαρίδες τοποθετημένες στην κοιλιά ενός αβοκάντο. Ταιριάζει απίθανα!

No comments:

Post a Comment