October 7, 2009

Κρεμμυδόπιτα με φέτα



Και μιας που ξεκίνησα σήμερα με πίτες γράφω άλλη μία... συνταγή της στιγμής. Περίσσεψε φύλλο από τη σπανακόπιτα και φυσικά δεν ήθελα να το πετάξω. Έβαλα λοιπόν τη σπανακόπιτα να ψήνεται και καθώς εξερευνούσα τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο για να δω τι θα βάλω στην άλλη πίτα προέκυψε μια πολύ ενδιαφέρον συνταγή. Βου-α-λά...

Υλικά: (4-5 μερίδες)
3 χωριάτικα φύλλα (χωριάτικη ζύμη από 'Χρυσή Ζύμη')
300 γρ. φέτα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 αυγά
λίγο άνηθο
ελαιόλαδο
πιπέρι


Χρόνος:
15' προετοιμασία
1 ώρα στο φούρνο


Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά (εκτός από τη ζύμη!) σε ένα μεγάλο μπολ. Άναψε το φούρνο στους 200 oC για να αρχίσει να προθερμαίνετε. Λαδώσε ένα μικρό ταψί και άπλωσε τα φύλλα ένα ένα αφού τα περάσεις και αυτά με λάδι πριν βάλεις το κάθε επόμενο φύλλο από πάνω. Γύρω από το ταψί πρέπει να σου περισσεύουν τουλάχιστον 3 δάχτυλα απ’ το κάθε φύλλο. Έτσι στο τέλος θα τα τυλίξεις όλα προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από το ταψί. Θα χρειαστείς 2 φύλλα από κάτω και 1 για πάνω.

Ψήσε για 1 ώρα στους 200 οC.


Tips:
Δεν χρειάζεται αλάτι διότι η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή.
Αν ο φούρνος σου δεν είναι πολύ δυνατός και πιστεύεις ότι δεν έχει ψηθεί πολύ καλά από κάτω τότε ακούμπησε το ταψί στον πάτο του φούρνο για 10' στο τέλος.
Είναι αρκετά βαριά και δεν τη συνιστώ για βραδινό φαγητό.

No comments:

Post a Comment